This band is really a major event in the klezmer world”

Zev Feldman, leading klezmer revivalist

Een melodie zal nooit twee keer hetzelfde klinken bij Shtetl Band Amsterdam. De schat aan variaties en versieringen is eindeloos en de musici stimuleren elkaar tot grote hoogte. Geen pre-fab arrangementen, geen kant en klare oplossingen, maar spontaniteit en echtheid vormen het cement van dit hechte ensemble.  Spannende eigen composities worden op een geraffineerde manier gecombineerd met de beeldschone melodieën uit de shtetls: de Joodse  Anatevka-dorpjes uit het oude Oost-Europa. In haar 10-jarig bestaan boekte Shtetl Band Amsterdam grote successen op binnen- en buitenlandse concertpodia en de speellijst van de groep is imposant. Er zijn binnenkort twee feesten te vieren: de schoolvoorstelling 'Het Koffertje Van Ida Vos' heeft inmiddels haar 100e voorstelling mogen beleven én Nederlands enige village-klezmerband bestaat in 2017 al weer 1o jaar! 

Eva

Gregor en Eva Podcast

GREGOR VERTREKT EN BLIJFT...  EN EVA KOMT ER BIJ

Na een samenwerking van 10 jaar, heeft Gregor Schaefer besloten om Shtetl Band Amsterdam als vast lid te verlaten. Gelukkig blijft hij als gastspeler nauw verbonden aan de band, dus hij zal nog regelmatig met ons op het podium te vinden zijn. We zijn erg blij met zijn opvolger: Eva van de Poll. Eva is een fantastische celliste en een geweldig musicus om mee te werken. We hebben dat al in andere settings mogen beleven. Eva heeft trouwens SBA vanaf de oprichting…Read more
Sba fuerth

Internationaal klezmerfestival Fuerth 2016

Het was een grote eer om dit jaar deel uit te maken van het Internationale Klezmerfestival in Fuerth. Dank aan de goede organisatie, die dit jaar weer een prachtig programma wist neer te zetten. Geweldig om te kunnen optreden met zulke musici: Steven Greenman,  Yoel Rubin, Cookie Siegelstein, Joshua Horowitz en Stuart Brotman.

Kiv meisje met ster

Het Koffertje van Ida Vos in Luister 

 "Door een dialoog aan te gaan en door een persoonlijk verhaal te vertellen waarin iedereen zich herkent, bereik je kinderen het beste. Het is nodig dat ze mijn moeders verhaal horen, net zoals ze het verhaal van een Syrische vluchteling moeten leren kennen. Daar zit meer achter dan het platte beeld van een vol bootje met mensen op zee. Het gaat erom dat je iemand een identiteit geeft. Wanneer ik mijn verhaal niet zou verbinden aan de actualiteit, dan schiet ik mijn doel voorbij. In het voorwoord van Wie…

Read more

Komende optredens

Mar4

Klezmer doe-concert

Yiddish Waves Festival, Leeuwarden

KLEZMER DOE-CONCERT (voor de hele familie)

Dat de band speelt en het publiek rustig luistert… daar is Shtetl Band Amsterdam niet zo van. De muziek van deze geweldige klezmerband is zo aanstekelijk en uitnodigend, dat je wel mee moét doen. Voor grote en kleine muziekliefhebbers wordt deze middag een waar feest. Niet alleen de muziek zelf, maar ook alles er om heen, maakt dit evenement anders dan anders. De verhalen en gedichten, het samen zingen, klappen en dansen, het optreden van de jonge workshop deelnemers mét de musici van Shtetl Band Amsterdam: alles ademt SAMEN uit. We nodigen je uit om een middagje met deze prachtige muzikanten te komen feesten!

Klezmer is van oudsher een stijl die de generaties overstijgt. Het verbindt families en is leeftijdsloos. Ogenschijnlijk eenvoudig en naïef, maar als je goed luistert dan ontdek je allerlei prachtige en diepe lagen. Schitterende melodieën die elke keer weer anders klinken, opzwepende dansen en ook kalme, bijna meditatieve composities. Het zit er allemaal in en Shtetl Band Amsterdam laat het je graag meebeleven. Een geweldige mogelijkheid om deze populaire stijl samen met je familieleden te (her)ontdekken. Erg geschikt voor kinderen én volwassenen.

De musici van Shtetl Band Amsterdam:

Bert Vos (viool, mandoline, verteller) Iefke Wang (viool en poyk) Erica Roozendaal (accordeon) Eva van de Poll (cello, poyk en zingende zaag)