Extra's

Wilt u iets heel bijzonders bij uw feest of muzikale evenement? Wij bieden u hiervoor een ruim palet aan extra's aan, die u en uw gasten lang zullen nablijven.

Bekijk hieronder ons aanbod, of kies direct: verteller, dansleiding, klarinet, zang, lezing, andere muziekstijlen, pauzemuziek.

Joodse verhalen verteld door Walter Roozendaal

verteller Walter Roozendaal
Over Schlemiel, die naar Warschau gaat lopen maar er nooit aankomt; over strenge koningen en slimme boerendochters; over de bewoners van Chelm die de winterkou buiten willen sluiten met een muur....

Meesterverteller Walter Roozendaal brengt allerlei verhalen uit de Joodse cultuur: diepzinnig en grappig, oud en nieuw, lang en kort.

Klezmer-dans geleid door Catherine Cormon

dansleiding door Catherine Cormon
Wilt u samen met uw gasten leren dansen op onze klezmer-muziek? Onze dansleidster Catherine Cormon neemt u bij de hand!

De klezmer-dansen zijn geschikt voor jonge en oude, ervaren en onervaren dansers. Het zijn groepsdansen, in een kring of rij, die de deelnemers al doende kunnen leren. Een heel vrolijke en sociale manier om de muziek te beleven, die de dansers én de muzikanten veel plezier geeft!

Klarinet

klarinettist Christian Dawid
Onze klezmerklank, die door violen en accordeon wordt gekenmerkt, is uit te breiden met klarinettist Christian Dawid (Berlijn).

Jiddisch lied met Lucette van den Berg

zangeres Lucette van den Berg
Onder de noemer "De Jiddische Top-10" brengen wij samen met zangeres Lucette van den Berg bekende Jiddische liedjes, om naar te luisteren of om mee te zingen.

Het verhaal achter de muziek: lezing door Gregor Schaefer

klezmer-lezing door Gregor Schaefer
Gregor Schaefer, bassist en artistiek leider van Shtetl Band Amsterdam, geeft een lezing "Klezmer-muziek, vroeger en nu". Of u nu wel of niet al iets weet over deze muziek, u zult veel interessants zien en horen over het ontstaan, de instrumenten en de muziekstijl.

Aan de hand van beeldmateriaal en geluidsvoorbeelden schetst Gregor een levendig beeld van de ontwikkeling van de klezmer-muziek, vanaf het ontstaan in Oost-Europa, via de Amerikaanse stijlen tot en met de verschillende klanken van tegenwoordig.

De lezing duurt circa een uur maar kan op verzoek ook korter of langer duren. Het is mogelijk de lezing samen met een optreden van Shtetl Band Amsterdam of afzonderlijk te boeken.

Andere muziekstijlen

Op verzoek spelen wij een muziekprogramma met naast klezmer ook andere wereldmuziek uit onder meer de Balkan, Griekenland, Italië, Frankrijk en Zuid-Amerika.

Pauzemuziek

In de pauzes van een optreden van Shtetl Band Amsterdam, en ook voor of na het optreden, kunnen wij achtergrondmuziek verzorgen vanaf een mp3-speler of laptop. U kunt daarbij aangeven welke stijl(en) u in de playlists wilt hebben.

 

Prijsinformatie & beschikbaarheid

E-MAIL CONTACTFORMULIER DIRECT CONTACT
Marion Cohen
  zakelijk leider
Tel: 06 5881 4871
(+31 6 5881 4871)
Marion Cohen, zakelijk leider van Shtetl Band Amsterdam